Menu Sluiten

HRT Instruments BV is al meer dan 45 jaar ontwikkelaar en leverancier van dental equipment. In 1965 begon Hendrik Rein Tiekstra (HRT) zijn eigen bedrijf in dental onderdelen. Rond die tijd ontstond er een verschuiving van staand werken naar zittend werken. De tandarts ging van staand naar zitten en de patient ging van zitten naar liggen. Deze omwenteling had grote gevolgen voor de toen aanwezige apparatuur, zoals de afmetingen, instellingen en de bereikbaarheid.

De universiteit Groningen, afdeling tandheelkunde, in de persoon van Professor Hokwerda heeft samen met HRT Instruments BV de ergonomische aspecten van zittend werken bestudeerd en in de praktijk gebracht. Een van de eerste producten van deze samenwerking die voldeed aan de ergonomische principes was de ‘ergonomic master’. (tandartsbehandel unit)

Een bijzonder onderdeel van deze werkwijze is een werkstoeltje voor een tandarts, het huidige werkstoeltje model ‘Universiteit Groningen’. Ook andere specialisten zoals dierenklinieken, pedicures, schoonheidsspecialistes en overige contactberoepen maken inmiddels gebruik van onze werkstoel.